Pastor Daniel Cocariu

Daniel Cocariu

Cocariu Daniel s-a născut în Cisnădie, județul Sibiu la 03.08.1988, fiind al doilea copil la părinți. Născut într-o familie ortodoxă, dar datorită faptului că tatăl  provenea dintr-o familie baptistă acesta a luat contact și a fost îndrumat pe Calea Domnului de către o mătușă de a sa.  A decis să urmeze Calea Domnului  prin actul public și personal al botezului nou-testamental la 12.12.2004, botezător fiind fratele  păstor Călin Trinbițaș. În anii copilăriei și adolescenței a frecventat Biserica Creștină Baptisă Cisnădie, acesta fiind locul de unde Dumnezeu avea să îl binecuvinteze cu chemarea la slujirea pastorală.

Astfel, în vara anului 2007 după absolvirea Liceului Teoretic ”Gustav Gundisch” din Cisnădie a urmat cursurile Institului Teologic Baptist de grad universitar din București din 2007-2011, unde şi-a finalizat studiile academice și a obţinut licența. Aici Dumnezeu a lucrat la consolidarea bazelor sale teologice și la o mai bună cunoaștere planului și a lucrării Sale pentru el .

În vara anului 2009, în luna iunie, pe când trebuiau făcute repartizările de practică,  a fost trimis de către fratele rector, profesor Dr. Vasile Talpoș să efectueze practica de vară în Biserica Creștină Baptistă „Sfânta Treime” din Deva.  După acest timp de practică, au urmat mai multe ”întâlniri”, iar în luna mai a anului 2010, în adunarea generală a bisericii, a obținut votul necesar în ce privește alegerea ca păstor alături de frații păstori Dr.Timotei Rusu și Adrian Baltă. A început slujirea efectivă la data de 01.09.2011, urmând actul ordinării la 04.11.2012, ocupându-se de atunci de diferite departamente ale lucrării din cadrul bisericii.